mandag den 6. december 2010

Vindue paa Eurasien: Dagestan Afstemning Fredelig grund af manglende valg, lokale observatoerer Sig

Paul Goble

Staunton, November 2 - Den relative ro, hvor de fleste Daghestani kommunalvalg i sidste måned fandt sted var mindre resultatet af bedre arbejde valgstyrere end af manglende konkurrence i mange valgkredse, en mangel, at Det Forenede Rusland tjenestemænd og øvrige etablerede arbejdet hårdt for at sikre, ifølge en Makhachkala observatør.
Musa Musayev siger i en artikel lagt ud på en Moskvas Statsuniversitet site i dag, at Daghestanis "ikke ønskede at stemme for den nuværende bureaukraterne", men havde ikke andet valg mange steder, fordi embedsmænd havde brugt deres indflydelse til at afskrække folk fra at køre mod dem eller endog afvist til at registrere dem, der forsøgte (www.ia-centr.ru/expert/9254/).
På de steder, hvor "reel konkurrence fortsatte med at eksistere," fortsætter han, "de stemmeberettigede gik med den traditionelle indsamling af overtrædelser af loven, herunder mord." Denne gang, Musayev siger den siddende leder af landsbyen Khadzhalmakhi Abudmuslim Nurmagormedov var dræbt og seks andre der såret ved et valg sammenstød.
Sidste år, konkurrence i forbindelse med valget i den landsby fik bagmænd for en bestemt kandidat til at blokere en større vej, tvinger embedsmænd til at udsætte en afstemning helt. Når det endelig skete, var der en anden tragedie: Folk der fundet ud af om massiv svindel, med mere end 4.000 stemmer forsvinder og lukningen af to af de Precinct afstemningen steder på denne selve valgdagen.
Men det mest grov vold et år siden var i Derbent, hvor der var "masse forstyrrelser og lukning af mange stemmerettigheder steder." For at undgå, at kom Vladimir Churov, lederen af den russiske centrale valgkommission, at Dagestan. I år afstemningen i det sydlige Daghestani byen var fredelig - fordi, Musayev siger, "der var ingen konkurrence."
Der var overtrædelser af valgloven næsten overalt, hvor der var flere kandidater til enhver stilling, med embedsmænd, der benytter "administrative" foranstaltninger og åbne bedrageri, herunder at ødelægge afstemninger og valgurne fyld for at sikre, at den "rigtige" kandidat vandt, en tendens til, at Makhachkala observatøren siger er afslut farligt.
Disse skridt kan have købt fred nu, skriver han, men kun på bekostning af at fremhæve den kriminelle adfærd for mange embedsmænd, noget, der sammen med "andre de-stabiliserende faktorer" i denne republik har føjet til potentialet for konflikter i hvad der nu måske det mest voldelige sted i Den Russiske Føderation.
Anden Daghestani observatør, Albert Esedov af Nogay District of Dagestan enig med Musayev bemærkninger, siger, at de officielle embedsmisbrug i valgprocessen er så udbredt, at befolkningen ikke har nogen tro på resultater og fortsætter med at udfordre dem med "massiv og bevæbnede "protester (http://gazeta-nv.ru/content/view/5052/109/).
Efter hans opfattelse, kun forhindres en engageret borgerne og tilstedeværelsen af journalister embedsmænd i hans område fra at begå endnu flere krænkelser. Faktisk, sagde han, i Dagestan nu, er det muligt at "omformulere Kammerat Stalin's observation" og sige, at "det er ikke vigtigt hvem der stemmer på hvilken måde, det er vigtigt WHO tæller disse stemmer."
Hvis borgeren observatører eller journalister er til stede, embedsmænd naturligvis finder det vanskeligere at forfalske resultaterne, Esedov siger. Men han gør denne bemærkning uden selvsikre optimisme, at man kunne forvente. I stedet Daghestani journalist antyder, embedsmænd der har "stadig ikke lært" hvordan at forfalske ting, hvis nogen holder øje, men de kan hurtigt lære at.
Et sådant niveau af kynisme betyder, at de sejre, som Det Forenede Rusland og dets ledelse lagt så meget materiel ikke betyder så meget eller mere præcist de ikke mener, hvad medlemmerne af dette parti håb for. I stedet har den ekstreme manipulation af valget frataget resultaterne af legitimitet.
Og det til gengæld har kostet tjenestemænd der og i Moskva deres legitimitet i øjnene af Daghestanis, en udvikling, som gør det mere snarere end mindre sandsynligt, at beboerne i denne republik vil lytte til militante, der hævder, at de og ikke den nuværende beføjelser, være er de virkelige repræsentanter for befolkningen.

Ingen kommentarer:

Blog-arkiv